Ze genieten van, de botten van zowel geliefden als vreemden wassen. Op een gegeven moment wordt de discussie over anderen het belangrijkste onderwerp van hun gesprekken. Wat maakt zulke mensen roddelen?

De geruchten verspreiden de roddels, gelooft dat zijn blik gerechtvaardigd is en dat goede ambities naar hen toe gaan – in de eerste plaats, om de gesprekspartner te waarschuwen, wat te verwachten van een persoon. In werkelijkheid zijn zijn motieven echter dubbelzinniger.

Bind communicatie

“Hoorzitting wordt” naar uw eigen “overgedragen, en daarom over” vreemden “. Buitenaardse wezens voor roddel – degenen die hoger zijn in sociale status, rijker. Hij breidt roddels over hen uit en sluit zich aan bij hun autoriteit ”, zegt Aleksey Sitnikov, Doctor of Psychological Sciences. Levering is een manier om het unieke van hun relaties met de gesprekspartner te tonen: door informatie met hem te delen, benadrukken we dat we hem speciaal vertrouwen geven.

Big reageert over anderen, de betovering prijst zichzelf verborgen. “En het maakt een compliment voor zijn zelfverzekerd:” Ik zeg dit tegen je omdat je ook niet zoals ze bent “, vervolgt Alexei Sitnikov.

Zelfs als de roddel er echter in slaagt om het vertrouwen van de gesprekspartner te winnen, zal het fragiel zijn: de wereld verdelen in “goed” en “slecht”, zal een amateur somber zijn om zich zorgen te maken, of hij zelf naar het kamp gaat “slecht”.

Gebrek aan zelfvertrouwen

Waarom niet beginnen met sociale banden, praten over hun interesses en prestaties, en niet over de tekortkomingen van anderen? “De roddels wil graag opvallen, maar in wezen is hij bang dat als persoon niet interessant is”, legt Alexei Sitnikov uit. Hij praat over buren en collega’s, omdat hij er zeker van is dat Hoe de potentie te verbeteren zonder medicatie: tips, oefeningen, volksmiddelen hij kan vertellen dat zijn leven saai is.

Woede uiten

“Mensen die slecht spreken over anderen zijn meestal niet tevreden met hun leven of een deel ervan,” is Aleksey Sitnikov zeker. – Deze ontevredenheid geeft aanleiding tot woede in hen, wat betekent dat ze hun zwakke punten herkennen. Daarom wordt deze woede overgedragen aan anderen – voornamelijk aan degenen die erin zijn geslaagd om succes te behalen waarbij de roddels zelf niet kon gelden “.

Rechtvaardigen uw zwakke punten

Vaak zegt een persoon over anderen: “het is hebzuchtig”, “hij is op zichzelf gecentreerd”, wijzend op de karaktereigenschappen van andere mensen met wie het moeilijk voor hem is om zich in zichzelf te verzoenen. Dus een van de mechanismen van psychologische verdediging wordt gemanifesteerd – projectie: we schrijven aan anderen toe dat deel van onszelf dat we niet in onszelf kunnen accepteren.

“Ik ben zelf het object van roddels bleek te zijn”

Natalia, 43 jaar oud, vertaler

“Halverwege de jaren 80 werd de echtgenoot een aantal jaren op een zakenreis naar Iran gestuurd. Er zijn strikte veiligheidsregels en de culturele barrière stond me niet toe kennissen te maken met lokale bewoners. Daarom was de cirkel van communicatie voor mij beperkt tot de vrouwen van de collega’s van mijn man. Het was een vicieuze wereld, wiens inwoners van wie weinig met elkaar verbonden waren. Daarom was de basis van al onze gesprekken roddel over elkaar. Ik accepteerde deze regels en genoot er zelfs van totdat het zelf het object van roddel werd. Dit deed me vreselijk pijn, en pas toen realiseerde ik me hoe schadelijk en leeg ons gebabbel was. Ik realiseerde me dit en ging actief bezig met zelfopvoeding en kreeg terug naar huis een tweede hoger onderwijs – dus ik kon niet alleen mezelf een interessant bedrijf nemen, maar voelde ook dat ik iets had om trots op te zijn “.

Wat moeten we doen?

Herken uw emoties

Roddel is vaak gebaseerd op een sterke emotie of een niet -gerealiseerde diepe behoefte. Probeer erachter te komen wat ervoor zorgt dat u roddelt? Wat voel je op dat moment? Misschien zul je op deze manier begrijpen dat de essentie van het probleem niet in het object van je roddel is, maar in jezelf.

Zonder te zeggen zonder na te denken

Het is altijd handig om jezelf af te vragen of het echt nodig is om deze informatie bekend te maken? Ja, het zal even toestaan ​​om de aandacht van de gesprekspartner te trekken, maar wat is de volgende stap? Vroeg of laat zullen uw woorden de persoon bereiken waar u het over hebt, en dit heeft geen invloed op uw reputatie op de beste manier.

Zoek een andere les

Vaak roddelen mensen gewoon omdat ze zich vervelen, en het leven van anderen is een licht onderwerp voor een gesprek. Probeer andere gemeenschappelijke belangen te vinden met anderen waarmee u een andere, positieve basis voor communicatie kunt leggen.

Tips voor anderen

Roterend in een omgeving waar roddel wordt geaccepteerd, loop je het risico zelf bij hen te komen. Om dit te voorkomen, gebruik je de techniek van “actief luisteren”: probeer te begrijpen welke emoties de gesprekspartner verplaatsen en parafraseren zijn verklaringen, waardoor de betekenis van woorden wordt verduidelijkt. Bijvoorbeeld: “Je zegt zo emotioneel omdat je boos op hem bent” of “deze persoon heeft veel bereikt” … “De roddel bestaat niet op zichzelf – hij heeft een gesprekspartner nodig”, legt Alexey Sitnikov uit. – Daarom is de beste manier om roddels te voorkomen door ze te negeren. Als je zelf het object van roddel bent geworden, maak dan geen excuses: “op het gevecht” blijven, zul je de roddel ontwapenen “.

Leave a Reply

Your email address will not be published.