Середня вартість старту бізнесу на травах коливається у межах $ тис. Термін окупності вкладень у їх вирощування залежно від асортименту культур, наявності техніки і технологій може становити від 3 до 5 років. Не втрачайте можливість отримати додатковий дохід на бізнесі з вирощування лікарських рослин.

бізнес на лікарських рослинах

Головним цінним складником валеріани є її корінь — в перший рік вирощування урожайність становить в середньому 7-9 ц/га, далі вона зростає до ц/га. Слід зауважити, що в країнах Європи фермери завдяки продуманій системі підживлення отримують врожайність на рівні ц/га. За 1 ц готового продукту на ринку вітчизняні виробники можуть отримати дохід у розмірі до 240 тис. При правильному догляді та дотриманні вимог підживлення й догляду урожайність ехінацеї вже в перший сезон може становити близько 4 т сухої трави і до 2 т коренів з 1 га. Прибуток від вирощування цього куща може сягати до 80 тис. Незалежно від того, які рослини і які їх частини ви збираєте, збори не можна проводити в межах міста і біля доріг (траси, шосе) з інтенсивним транспортним рухом.

Пасічникам невигідно продавати мед гуртом

Адже більшість з них потребують значної кількості сонячних променів, особливого догляду. Не можна просто вирішити щось вирощувати, варто детально вивчити кожну рослину. Саме тому запрошуємо на навчальний тренінг «Лікарські рослини, як один із нішевих видів бізнесу.», організований Сільськогосподарським дорадчим центром «Фермерська Країна». Дана ідея бізнесу може розглядатися як ідея домашнього бізнесу, додаткового заробітку. Займаючись ним, не потрібно звільнятися з основного місця роботи, також їм можуть займатися студенти та пенсіонери.

  • Разом з професійною ліцензією лікар зможе отримати можливість без «посередників» працювати з пацієнтами.
  • Вони хочуть отримати натуральні ліки, зроблені природою.
  • Чому ж, незважаючи на всі перспективи і привабливість цього бізнесу, в нашій країні настільки погано розвинене аптечне рослинництво?

Та навіть за бажанням лікаря легалізувати ці гроші, без отримання ліцензії на господарську практику йому загрожує значний штраф за провадження господарської діяльності без отримання ліцензії. Устаткування, https://lib.kherson.ua/en-vss.htm?ps=81 яке необхідно для виробництва рослинних зборів, мабуть, найбільша стаття витрат у цьому бізнесі. Продуктивність такого устаткування складе близько 12 тисяч стограмових упаковок трав’яних зборів в день.

Шторм у Британії може зіпсувати різдвяні подорожі тисячам туристів

Властивість антидепресанту, адже ще з давніх-давен вважалося, що аромат розмарину може піднімати настрій і відганяти погані сни. Лікарські рослини — одна з найбільш перспективних та недооцінених ніш в агробізнесі для України. Валеріану вирощують на торфовищах і середньосолоних ґрунтах. Їй потрібна достатня волога, глибока оранка та добрива. При правильному використанні добрив урожайність може збільшитися на 30%. Держстат України, посівна площа лікарських рослин становить 3,8 тис.